2018 Декември 18

„ФААК България“ ЕАД е на 109 място в класацията TRUE LEADERS.

За шеста поредна година инициативата TRUE LEADERS на ICAP България награждава всички български компании, лидери в своя сектор от икономиката. Събитието се състоя на 04 декември 2018 г., в зала Rainbow Plaza София. TRUE LEADERS компаниите бяха наградени по време на официална церемония, в присъствието на повече от 250 представители на висшия мениджмънт на водещи български и международни компании, както и представители на търговски камари и браншови организации.

Инициативата TRUE LEADERS отличава компаниите, отговарящи едновременно на няколко измерими и обективни критерии (според официално публикувани данни), без намесата на субективното мнение на жури или на резултати от публично проучване. Наградените компании отговарят на следните критерии:

2018 Ноември 16

HUB Parking Technology вече и в Скопие

"ФААК България" ЕАД с първа паркинг система в Скопие, Македония. Съвместно със Сектрон ООД беше инсталирана и пусната в действие паркинг система Datapark в търговски център в Македонската столица Скопие. Базирана на последната баркод технология, системата контролира достъпа до паркинга на комплекса през един вход и един изход. Заплащането е според предстоя и е на гише "Информация" в търговския център за удобство на пазаруващите. За постоянните посетители и живущите в комплекса са предвидени абонаментни безконтактни карти за многократно използване.

В последните години в Македония има повишено търсене на паркинг системи, което предполага успешното сътрудничество между ФААК България ЕАД и Сектрон ООД да продължи.

2018 Октомври 25

Хидравлични боларди пазят пешеходната зона в центъра на Русе

"ФААК България" ЕАД достави и монтира два хидравлични цилиндрични потъващи стопера (боларда), разположени на подхода към площад "Свобода" откъм ул. "Константин Иречек". Целта е да се контролира трафика в района на пешеходната зона.

Болардите са модел FAAC J 200HA и са произведени от FAAC S.p.A. в Болоня, Италия. Електрохидравличните боларди FAAC J 200HA с височина на колоната 600 мм са предвидени за употреба около затворени архитектурни и/или пешеходни зони като преграда срещу неоторизиран автомобилен трафик. Благодарениe на хидравличната технология и използваните висококачествени материали те притежават изключително висока надеждност при употреба в неблагоприятна среда и интензивност. J 200 HA 600 се вдига за до 5 сек и спуска за до 7 сек, а колоната е с диаметър 200 мм и дебелина на стената 6 мм. Болардите са оборудвани с LED светлини в короната, светоотразителните стикери, звуков сигнал, отоплител за работа при ниска тмпература и система за автоматично спускане при отпадане на електрозахранването.

2017 Октомври 15

ФААК опаса страната с бариери.

"ФААК България" ЕАД инсталира и въведе в експлоатация 60 бариери на ГКПП "Капитан Андреево", ГКПП "Дунав мост" и ГКПП "Силистра-шосе". За по-малко от три месеца на въпросните гранични пунктове заработиха съответно 44, 14 и 2 броя бариери. Те бяха доставени и монтирани на входно-изходните трасета за леки, товарни автомобили и автобуси, на определените за целта места.

Бариерите са модел Magnetic Parking Pro и са изцяло произведени от "ФААК България" ЕАД в производствената база на дружеството в гр. Тутракан.

Новото при инсталирания модел е, че при удар на рамото от автомобил, то лесно може да бъде възстановено на старото си място и така бариерата да бъде върната в първоначалния си вид.

2017 Март 30

Нов паркинг в центъра на Русе.

Нов общински паркинг до "Булстрад Арена" ще е на разположение на русенци и гостите на града от 27 март, понеделник. Той е с капацитет 150 места, осем от които са предвидени за хора с увреждания. Паркингът ще работи денонощно, а през първия месец ще се ползва безплатно от русенци. Таксуването предстои да се регламентира на сесията през април, като цените ще бъдат идентични с тези на паркинга под Доходно Здание.

Подземният паркинг ще продължи да се доизгражда на етапи от Община Русе. В крайния си вариант той ще побира близо 1000 автомобила на три подземни нива с приблизителна обща площ 31 093 кв.м. Достъп до него ще е осигурен от два вход – изхода. Единият осигурява пътна връзка с бул. "Цар Освободител", а другият с бул. "Липник". До завършването на реконструкцията на Градския стадион ще се ползва само вход-изход от страната на бул. "Цар Освободител". Към настоящия момент е завършено ниво -1, както и сервизните помещения и инсталации, разположени на останалите подземни нива, които са необходими за функционирането му. Влизането и излизането на моторни превозни средства до паркинга ще се управлява от паркинг система, която работи с баркод билети за еднократно паркиране.