News
Бизнес Парк Русе

2020 Август 13

Бизнес Парк Русе

"ФААК България ЕАД" произведе и инсталира поредната си паркинг система от ново поколение, базирана на разпознаване на регистрационните номера на автомобилите (LPR).

Системата работи с баркод билети, на които при вход се отпечатва регистрационния номер на автомобила. Заплащането на предстоя става на рецепция преди напускане на паркинга . Валидиране на билети е възможно и на три пункта в паркинга. Това става на онлайн баркод валидатори, където клиентите могат да получат различни видове отстъпки.

На изход автоматично се проверява за съвпадение на регистрационния номер от входа и дали билетът е валидиран/платен, след което бариерата се отваря.

Абонатите на паркинга освен традиционния достъп с безконтактна карта имат и възможност за бърз вход и изход базиран на регистрационния номер на превозното средство.

News
Капачки за бъдеще

2020 Юни 26

Капачки за бъдеще

Служителите на "ФААК България ЕАД" се включиха в кампанията "Капачки за Бъдеще" като събраха и предадоха пластмасови капачки.

Кампанията "Капачки за бъдеще" отново обедини хиляди хора - тонове пластмасови капачки са събрани за последните два дни в 15 града в страната. Те ще бъдат рециклирани, а с парите ще се купи медицинска апаратура, която помага на недоносени бебенца в детски и родилни отделения. До момента, благодарение на хората предимно от големите градове, са рециклирани над 260 000 кг. пластмаса и са дарени кувьози в 22 града.

News
LPR

2020 Януари 14

Паркинг система с разпознаване на регистрационни номера на автомобили (LPR).

"ФААК България ЕАД" инсталира паркинг система от ново поколение, базирана на разпознаване на регистрационните номера на автомобилите (LPR).

При вход се издава баркод билет с напечатан регистрационния номер на автомобила. Заплащането на предстоя става на автомат на самообслужване - в брой или с банкова карта. При напускане на паркинга системата автоматично проверява за съвпадение на регистрационния номер от входа и дали билетът е валидиран, след което отваря бариерата за изход. При нередност, например неплатен билет, системата издава гласово съобщение.

Абонатите на паркинга в допълнение на традиционния достъп с безконтактна карта получават възможност бърз вход и изход благодарение на автоматично разпознаване на регистрационния номер на превозното средство.

Клиентите с увреждания (инвалиди) след еднократна регистрация в системата получават автоматично отстъпка при всяко посещение, заплащайки престоя по по-ниска тарифа.

News
Legion Run

2019 Юли 6

Legion Run

След участието на служителите на "ФААК България" ЕАД в щафетата по бягане Postbank Business Run през 2018 година, тази година почитателите на приключения участваха и в невероятното бягане с препятствия Legion Run.

Десет служители от различни отдели на фирмата сформираха отбор и се подложиха на различни по вид изпитания. А за да ги преодолеят, те разчитаха само един на друг. Вълнуващо преживяване, което сплоти екипа и за което нашите колеги все още говорят.

News
Награда True Leaders

2018 Декември 18

"ФААК България" ЕАД е на 109 място в класацията TRUE LEADERS.

За шеста поредна година инициативата TRUE LEADERS на ICAP България награждава всички български компании, лидери в своя сектор от икономиката. Събитието се състоя на 04 декември 2018 г., в зала Rainbow Plaza София. TRUE LEADERS компаниите бяха наградени по време на официална церемония, в присъствието на повече от 250 представители на висшия мениджмънт на водещи български и международни компании, както и представители на търговски камари и браншови организации.

Инициативата TRUE LEADERS отличава компаниите, отговарящи едновременно на няколко измерими и обективни критерии (според официално публикувани данни), без намесата на субективното мнение на жури или на резултати от публично проучване. Наградените компании отговарят на следните критерии:

  • Те са сред 300-те най-печеливши компании по EBITDA за 2017
  • Увеличили са броя на своя персонал (2017 спрямо 2016)
  • Имат висока кредитна оценка (ICAP Credit Score B2-A1)
  • Лидери са в своя сектор
News
Скопие

2018 Ноември 16

HUB Parking Technology вече и в Скопие

"ФААК България" ЕАД с първа паркинг система в Скопие, Македония. Съвместно със Сектрон ООД беше инсталирана и пусната в действие паркинг система Datapark в търговски център в Македонската столица Скопие. Базирана на последната баркод технология, системата контролира достъпа до паркинга на комплекса през един вход и един изход. Заплащането е според предстоя и е на гише "Информация" в търговския център за удобство на пазаруващите. За постоянните посетители и живущите в комплекса са предвидени абонаментни безконтактни карти за многократно използване.

В последните години в Македония има повишено търсене на паркинг системи, което предполага успешното сътрудничество между ФААК България ЕАД и Сектрон ООД да продължи.

News
Боларди

2018 Октомври 25

Хидравлични боларди пазят пешеходната зона в центъра на Русе

"ФААК България" ЕАД достави и монтира два хидравлични цилиндрични потъващи стопера (боларда), разположени на подхода към площад "Свобода" откъм ул. "Константин Иречек". Целта е да се контролира трафика в района на пешеходната зона.

Болардите са модел FAAC J 200HA и са произведени от FAAC S.p.A. в Болоня, Италия. Електрохидравличните боларди FAAC J 200HA с височина на колоната 600 мм са предвидени за употреба около затворени архитектурни и/или пешеходни зони като преграда срещу неоторизиран автомобилен трафик. Благодарениe на хидравличната технология и използваните висококачествени материали те притежават изключително висока надеждност при употреба в неблагоприятна среда и интензивност. J 200 HA 600 се вдига за до 5 сек и спуска за до 7 сек, а колоната е с диаметър 200 мм и дебелина на стената 6 мм. Болардите са оборудвани с LED светлини в короната, светоотразителните стикери, звуков сигнал, отоплител за работа при ниска тмпература и система за автоматично спускане при отпадане на електрозахранването.

News
Тийм Билдинг

2018 Септември 29

Нали не мислите, че само работим? Понякога и разпускаме заедно, всеки според интересите: разходки, спорт, игри и обща маса, разбира се!

News
Бариери

2017 Октомври 15

ФААК опаса страната с бариери.

"ФААК България" ЕАД инсталира и въведе в експлоатация 60 бариери на ГКПП "Капитан Андреево", ГКПП "Дунав мост" и ГКПП "Силистра-шосе". За по-малко от три месеца на въпросните гранични пунктове заработиха съответно 44, 14 и 2 броя бариери. Те бяха доставени и монтирани на входно-изходните трасета за леки, товарни автомобили и автобуси, на определените за целта места.

Бариерите са модел Magnetic Parking Pro и са изцяло произведени от "ФААК България" ЕАД в производствената база на дружеството в гр. Тутракан.

Новото при инсталирания модел е, че при удар на рамото от автомобил, то лесно може да бъде възстановено на старото си място и така бариерата да бъде върната в първоначалния си вид.

News
Паркинг

2017 Март 30

Нов паркинг в центъра на Русе.

Нов общински паркинг до "Булстрад Арена" ще е на разположение на русенци и гостите на града от 27 март, понеделник. Той е с капацитет 150 места, осем от които са предвидени за хора с увреждания. Паркингът ще работи денонощно, а през първия месец ще се ползва безплатно от русенци. Таксуването предстои да се регламентира на сесията през април, като цените ще бъдат идентични с тези на паркинга под Доходно Здание.

Подземният паркинг ще продължи да се доизгражда на етапи от Община Русе. В крайния си вариант той ще побира близо 1000 автомобила на три подземни нива с приблизителна обща площ 31 093 кв.м. Достъп до него ще е осигурен от два вход – изхода. Единият осигурява пътна връзка с бул. "Цар Освободител", а другият с бул. "Липник". До завършването на реконструкцията на Градския стадион ще се ползва само вход-изход от страната на бул. "Цар Освободител". Към настоящия момент е завършено ниво -1, както и сервизните помещения и инсталации, разположени на останалите подземни нива, които са необходими за функционирането му. Влизането и излизането на моторни превозни средства до паркинга ще се управлява от паркинг система, която работи с баркод билети за еднократно паркиране.