News
PMI DAY 2023

2023 Ноември 23

Благодарни сме на Конфиндустрия България за възможността да се включим в инициативата PMI DAY 2023. Събитието е по инициатива на Пикола Индустрия Конфиндустрия и отваря вратите на малките и средните предприятия за посещения и срещи с ученици. Идеята на PMI DAY е чрез посещения на място в предприятията да се представи пред младите хора реалната работна среда и възможностите за реализация в различните сектори.

Денят на отворените врати ни даде възможност да представим пред учениците от СУ „Христо Ботев“ гр. Тутракан историята на фирмата и страстта, с която развиваме своя бизнес, както и да демонстрираме професионализма на своите служители, благодарение на които реализираме фирмените проекти, продукти и услуги. Освен реалния контакт с бизнес средата, младите могат да се докоснат до ценностите на предприемаческата култура, която стои в основата както на българската, така и на италианската икономика.

News
14-ТА КУПА “МУРГАШ”

2023 Октомври 26

Развълнувани сме да споделим постижението на един от членовете на нашия екип! През изминалият уикенд Цветелин Пенев взе участие в предизвикателно състезание по планинско колоездене в района на Желява и завърши на впечатляващото 15-то място от 100 участници в неговата възрастова група.

Ние от FAAC България сме привилегировани да имаме хора, който непрекъснато разширяват границите на възможностите си. Искаме да поздравим Цветелин за това постижение и да му пожелаем успех и всичко най-добро в бъдещите му начинания.

News
Капачки за бъдеще

2023 Октомври 23

Щастливи сме, че за пореден път успяхме да дадем своя принос и да подкрепим кампанията "Капачки за бъдеще" - беше страхотно да усетим позитивния заряд на толкова много хора, насочили усилия към случването на обща добра кауза.

До момента инициативата е рециклирала над 1 милион килограма пластмаса, която вместо да замърсява природата, има благороден принос за спасяването на животи. Досега са закупени 22 кувьоза, 5 детски линейки и още над 40 медицински уреда в помощ на 40 болници в цяла България, а целта на настоящото издание е събиране на средства за шеста детска линейка.

News
Legion Run 2023

2023 Юли 14

За трета година служители на ФААК България взеха участие в Legion Run – събитие, което дава възможност да надскочиш себе си и да споделиш силни моменти с приятели. Едно невероятно преживяване и изпитание на волята и възможност за преодоляване на страхове и ограничения. Изпитание за физическата и умствената издръжливост и за силата на екипния дух. С воля, желание, усмивки и много настроение, нашите колеги непоколебимо преминаха през стени, тесни тунели, контейнери с ледена и кална вода, въжета и въжени люлки чак до самия финал!

С участието си в Legion Run открихме, че когато сме заедно, можем да постигнем всичко.

Благодарни сме за възможността да растем като екип и да създаваме незабравими спомени.

News
Нетуъркинг парти

2023 Юли 10

Благодарни сме за възможността да бъдем партньор на Startup Factory на тазгодишното нетуъркинг парти, което за втора поредна година събра предприемаческата, ИТ и граждански активната общност в Русе.

News
PAINTBALL

2023 Юли 03

Миналата седмица имахме весел и забавен пейнтбол ден, в който имахме възможността да опознаем по-добре себе си и другите и да развием индивидуалните си способности за ефективна работа в екип.

Споделянето на опит и спомени заедно е наистина мощна връзка и ние продължаваме да се развиваме, да се подкрепяме и да постигаме успехи като обединен екип!

Очакваме с нетърпение следващото ни приключение!

News
Шуменско плато 2023

2023 Юни 26

За втора поредна година нашите служители Цветелин Пенев и Никола Братованов взеха участие в дисциплина XCM (Крос Кънтри Маратон) мъже 50км в XII издание на състезанието "Шуменско плато 2023", организирано от Велоклуб "Илчов баир" в гр. Шумен. Стартът беше даден в неделя сутринта на 25 юни в подножието на мемориалния комплекс "Създатели на българската държава". Освен колоезденето, за пета поредна година организаторите включват бягане и дуатлон.

Щастливи сме от успешното представяне на нашите колеги и се надяваме следващата година да се включат още повече колоездачи.

News
Обучение

2023 Май 22

В продължение на три дни, екипите от HUB Parking Technology участваха в обучение с нашите колеги от САЩ, Канада и Швейцария.

Беше удоволствие да споделим време и опит с всички тях и чудесна възможност да се учим един от друг, за да предоставим по-добри решения на нашите клиенти като екип.

News
Вечер на специалностите

2023 Май 18

Щастливи сме, че имахме възможността да участваме в Тържествена вечер на специалностите, която се проведе на 18 май 2023г. и да поздравим 114 изявени студенти от Факултет Електротехника, електроника и автоматика (ЕЕА) на Русенски университет "Ангел Кънчев".

Пожелаваме им още много успехи!

News
Кариера

2023 Април 11

В рубриката "В окото на бизнеса" от телевизионното предаване "Кариера", Светлана Стефанова – Изпълнителен директор на ФААК България ЕАД споделя кариерния си път, обученията и научените най-важните уроци, развиващи уменията за създаване и управление на ефективно работещ екип.

Как екипът на предаването видя Светлана Стефанова и ФААК България, разберете от видеото.

News
Честита Баба Марта

2023 Март 01

Служителите на ФААК България се окичиха с ръчно изработени мартенички от децата към скаутски клуб "Приста Скаут" гр.Русе.

Бъдете и вие така усмихнати, румени, засмени!

News
True Leaders

2022 Декември 13

На 8-ми Декември в Grand Hotel Millennium Sofia се проведе десетата юбилейна церемония True Leaders на която присъстваха над 200 представители на български и международни компании.

Инициативата TRUE LEADERS отличава всички компании, лидери в сектора, в който оперират, отговарящи едновременно на няколко измерими и обективни критерии (според официално публикувани данни), без намесата на субективното мнение на жури или на резултати от публично проучване.

Наградените компании отговарят на следните критерии:

 • са сред 300-те най–печеливши компании по EBITDA за 2021
 • са запазили или увеличили броя на своя персонал (2021 спрямо 2020)
 • имат висока кредитна оценка (ICAP Credit Score A1 - B2)
 • са лидер в своя сектор
News
Специална награда

2022 Ноември 11

Специална награда за развитие на регионите

ФААК България бе отличена със специалната награда на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков "За развитие на регионите" на заключителната церемония по награждаване в петнадесетото издание на конкурса "Мениджър на годината".

Tази награда по традиция се присъжда на компания, чийто лидер е във финалната десетка, която се откроява с ясно дефинирани цели за развитие на местните общности, изградена философия на компанията относно нейния принос към местните общности и регионалното развитие, механизми за реализация на философията и измерими резултати за успешно проведени активности.

News
Зелен маратон

2022 Октомври 23

За втора поредна година служители на "ФААК България" ЕАД взеха участие в дисциплините планинско колоездене мъже и жени 40км и дуатлон 20 км колоездене + 12 км бягане в осмото издание на ЗЕЛЕН МАРАТОН 2022, което се проведе на 23 октомври 2022г. сред природата на Природен парк "Златни пясъци" в района на Анаджа манастир.

Те показаха невероятна решителност, състезателен дух и постигнаха страхотни резултати.

Винаги подкрепяме спортните дейности и насърчаваме нашия екип да бъде част от събития, които насърчават благополучието и здравословния начин на живот!

News
Мениджър на годината

2022 Октомври 05

За нас е чест, че за втора поредна година г-жа Светлана Стефанова, Изпълнителен директор на ФААК България е селектирана сред Топ 10 мениджъри на България и е финалист в конкурса "Мениджър на годината" 2022.

Големият победител за 2022 г. ще бъде обявен на 10 ноември.

Също така сме щастливи да споделим, че ФААК България е финалист и в категории "Екип на годината" и "Бизнес трансформация".

Повече информация ТУК.

News
Oktoberfest

2022 Октомври 03

Точно навреме за сезона на Октоберфест!

Миналия петък в нашия централен офис в Русе имахме шанса да отпразнуваме началото на есента с Октоберфест парти, с бири (разбира се), колбаси, гевречета, сирена и още вкусни хапки!

Защото във ФААК България винаги има добра причина да се съберем и да се забавляваме добре с колеги!

News
Капитал

2022 Септември 29

За нас е чест да сме в топ 10 на най-големите компании в Русе.

Всички във ФААК България са горди и привилегировани да участват в продължаващия растеж на компания.

Поздравления за всички компании в списъка!

Повече информация ТУК.

News
Да изчистим България заедно

2022 Септември 17

За 10-та поредна година "Да изчистим България заедно" обедини институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. През 2022г. Световният ден на почистването на планетата, в който за пореден път се включи и ФААК България, се проведе на 17 септември. Подадохме ръка на природата, а децата ни последваха добрият пример.

News
Soft Skills Group 2

2022 Август 20

Отново имахме два страхотни дни, в които екипите от HUB Parking Technology участваха в обучение по soft skills в Бизнес Парк Русе.

Благодарим на Младен Томов от CoTransition Ltd за неговия професионализъм, позитивно отношение и умение да поднесе материала по увлекателен и запомнящ се начин.

News
Cocktail Friday

2022 Август 12

Коктейлен петък е в офиса на ФААК България!

Няма нищо друго като да започнете уикенда рано на работа с лятно настроение и свежи коктейли с колеги!

News
Teambuilding Tutrakan

2022 Юли 30

Събитие с духа на лятото точно такова, каквото го обичаме - на открито, с музика, смях и... студена бира.

News
Soft Skills

2022 Юли 20

В продължение на два дни през горещото юлско лято, екипите от HUB Parking Technology участваха в обучение за комуникационни умения в Бизнес парк Русе. Научихме много, както един за друг, така и за себе си, но и много се забавлявахме!

Играхме игри, строихме кули от спагети и хапвахме пица. Освен това се научихме да комуникираме по-добре, как да даваме полезна обратна връзка и подобрихме екипния си дух. И всичко това под умелото ръководство на Младен Томов от CoTransition LTD – благодарности от всички нас!

News
Paintball

2022 Юли 12

Работим усърдно и играем усърдно!

Изкарахме невероятен ден с игра на пейнтбол. Отборите бързо научиха, че за да спечелят, трябва да работят и планират заедно. Комуникация, доверие, стратегическо планиране, лидерство, управление на времето и ресурсите, гъвкаво решаване на проблеми и адаптиране към променящата се ситуация на бойното поле са необходими за постигане на победата.

News
Legion Run

2022 Юли 06

We are Legion! We are FAAC Bulgaria!

Забавлявахме се много по време на Legion Run 2022 - отборно бягане до 5 км с 20+ препятствия от кал, огън, лед и бодлива тел. Винаги е добре да излезеш от зоната си на комфорт и да предизвикаш себе си, както и да споделиш епични моменти с колеги! Всяка част от трасето подлага на изпитание духа и тялото и изисква работа в екип. Тичахме, скачахме, пълзяхме, спринтирахме, висяхме и помагахме на останалите да правят същото. Джапахме доволно в калта като малки деца и пресякохме финала рамо до рамо!

Благодарим на нашия отдаден екип - въпреки драскотините и натъртванията те се усмихваха и превърнаха това в страхотно и запомнящо се изживяване!

News
BBQ

2022 Юни 04

Във "ФААК България" вярваме не само в необходимостта от усърдна работа, но и в нуждата от време, прекарано в забавления!

News
RU

2022 Май 27

Вечер на специалностите

Представители на "ФААК България" взеха участие в Тържествена вечер на специалностите организирана от факултет "Електротехника, електроника и автоматика" на Русенски университет "Ангел Кънчев".

87 изявени студенти от факултета получиха грамоти и награди от Университета и от спонсори по време на Вечерта на специалностите. Бяха отличени студенти и докторанти от всички специалности на факултет ЕЕА: Електроенергетика и електрообзавеждане, Компютърно управление и автоматизация, Електроника, Компютърни системи и технологии, Интернет и мобилни комуникации, Информационни и комуникационни технологии. Всички те са постигнали отличен успех, първенци са в олимпиади, състезания и студентски научни сесии.

По време на събитието изявени професионалисти от бизнеса поздравиха присъстващите и представиха възможности за кариерно развитие за студентите.

News
Ukraine

2022 Април 15

ФААК България в помощ на пострадалите от конфликта в Украйна.

Компанията оказа своята съпричастност и подкрепа с парично дарение на засегнатите от военния конфликта в тези трудни моменти за тях.

На тези линкове, всеки, който има желание и възможност може да намери официална информация относно помощи, дарения, правни въпроси и статут на украинските бежанци:

News
True Leaders

2021 Декември 09

За девета поредна година инициативата TRUE LEADERS на ICAP България награждава всички български компании, лидери в своя сектор от икономиката, които едновременно отговарят на няколко обективни критерия.

ICAP Bulgaria, част от ICAP, group of companies - най-голямата Група за бизнес информационни услуги в Югоизточна Европа, за седма поредна година отличава водещите компании в България, с наградите TRUE LEADERS.

Събитието се състоя на 08 декември 2021г. в зала Васил Левски на Hyatt Regency Sofia- новото 5-звездно бижу на София.TRUE LEADERS компаниите бяха наградени по време на официална церемония, в присъствието на повече от 160 представители на висшия мениджмънт на водещи български и международни компании, както и представители на търговски камари и браншови организации.

Инициативата TRUE LEADERS отличава всички компании, лидери в сектора, в който оперират, отговарящи едновременно на няколко измерими и обективни критерии (според официално публикувани данни), без намесата на субективното мнение на жури или на резултати от публично проучване.

Наградените компании отговарят на следните критерии:

 • са сред 300-те най–печеливши компании по EBITDA за 2020
 • са запазили или увеличили броя на своя персонал (2020 спрямо 2019)
 • имат висока кредитна оценка (ICAP Credit Score B2 - A1)
 • са лидер в своя сектор
News
Капитал

2021 Октомври 29

На 28 Октомври 2021 в сайта на "Капитал" е публикувана статия за най-големите компании в област Русе, където "ФААК България" се нарежда на 9-то място.

Русенска област е най-голямата индустриална зона в Северна България. Заплатите растат, а производствата се разширяват. За пръв път тази година "Капитал Градове" получи финансовите резултати за 2020 г. спрямо 2019 г. Затова и се забелязва...

Повече информация ТУК.

News
Зелен маратон 2021

2021 Октомври 26

Служители на "ФААК България" ЕАД взеха участие в дисциплината планинско колоездене мъже и жени 20км от седмото издание на ЗЕЛЕН МАРАТОН 2021, което се проведе на 24 октомври 2021г. сред природата на ПП "Златни пясъци".

Предизвикателството поднесе на любителите на планинското колоездене красиви и предизвикателни трасета с множество панорамни гледки в района на ПП "Златни пясъци" и землищата на селата Кранево, Осеново и Кичево.

Общо класиране:
5 – Цветелин Пенев, време: 01:02:29
25 – Никола Братованов, време: 01:23:43

News
Lean

2021 Октомври 08

LEAN принципите във "ФААК България" са залегнали в нашето ежедневие вече по-вече от 3 години. Те промениха начинът ни на мислене и ни помагат в стремежа ни към непрекъснато усъвършенстване. През тези 3 години приключихме успешно 8 проекта, с помощта на колегите ни в Италия, за да стигнем до първият ни самостоятелен LEAN проект.

През месец Май 2021-ва година този проект успешно приключи. Подобрен беше производствения процес на една от нашите производствени линии.

Резултатът е удовлетвореността на работниците, намаляване на заетата площ от линията с 12%, повишаване на производителността с над 25%.

News

2021 Септември 23

Светлана Стефанова, изпълнителен директор на "ФААК България" ЕАД е сред 10-те финалисти в конкурса "Мениджър на годината 2021".

Имената на десетимата финалисти бяха оповестени от Деница Димитрова, управител на МИТ Прес ООД, издател на списание "Мениджър", което организира конкурса за 14-та поредна година.

През октомври предстои последния етап на надпреварата, който включва оценка на личностните качества на финалистите. Екипите на "Делойт България" ще проведат интервюта с всички финалисти, с техните пряко подчинени и партньори и ще изготвят 360-градусова оценки, а финалните резултати ще бъдат валидирани от Обществен съвет, включващ авторитетни и влиятелни личности.

Името на новия носител на титлата "Мениджър на годината" ще стане известно на официална церемония в началото на ноември. А топ мениджърите на България за 2021 г. ще бъдат главните герои в документален филм, който МИТ ПРЕС продуцира. Той ще бъде излъчен в национален ефир по bTV през ноември 2021 г. На финала България ще види и кой е новият Мениджър на годината.

Повече информация ТУК.

News
Инфрабилд

2021 Юни 11

В брой 3-2021 на списание Инфрабилд е публикувано интервю с Димитър Борисов - Мениджър продажби на "ФААК България".

"ФААК България води началото си от 1981 г. като част от американската група Datapark, позната на световните пазари с инсталации на паркинг системи в Северна и Южна Америка, Европа и Австралия. През 1995 г. започва развойната дейност в България, а две години по-късно стартира и производствена дейност. На територията на бившия завод Терма в град Тутракан е изградена производствената база на дружеството, която постепенно прераства в голям индустриален парк. През 2012 година..."

Повече информация ТУК.

News
R+T digital

2021 Февруари 15

От 22 до 25 февруари 2021 г. FAAC и Magnetic ще вземат участие в R+T digital, виртуалното издание на търговския панаир за ролетни щори, врати, порти и слънцезащитни системи.

Ще участваме като изложители с ексклузивен виртуален щанд, показващ 3D визуализации на новия болард JS 80 HA и задвижване за врати S2500I.

На щанда ще има и три екрана, на които ще се възпроизвеждат най-новите продуктови видеоклипове, както и виртуална брошура, съдържаща линк към каталозите на английски и немски език.

Томас Фогел и неговият екип ще бъдат на щанда като онлайн аватари, за да посрещат клиентите и да отговорят на всички запитвания, които ще получат като чат, видеочат или офлайн съобщения.

Повече информация ТУК.

News
Jupiter

2021 Февруари 03

Нови продукти от ФААК България

От 2021 г. "ФААК България" ще предложи на пазарите в България и Румъния новото си поколение паркинг система под търговското наименование HUB Jupiter.

Jupiter идва не само с нов и привлекателен дизайн, но и с интуитивен набор от икони, сензорни екрани и насочващи елементи, които превръщат взаимодействието човек-машина в рационален и лесен процес.

Jupiter е проектиран с нови и по-гъвкави функции за по-лесно адаптиране към сложни системи, включващи разпознаване на регистрационни табели, абонаментно паркиране, онлайн резервации и валидиране, както и възможност за паркиране без билети.

Повече информация и видео ТУК.

News

2021 Януари 12

В брой 266 от м. Декември 2020 е публикувано интервю с генералния мениджър на "ФААК България" Светлана Стефанова.

"Излязохме от кутията и погледнахме по нов начин познатите неща, казва Светлана Стефанова, генерален мениджър на ФААК България. Компанията води началото си от американската група Datapark, позната на световните пазари с паркинг системите си. Развойната дейност в България стартира през 1996 г., а две години по-късно компанията започва и производствена дейност. През 2002 г. е изграден първият завод в Тутракан, който впоследствие прераства в индустриален парк. От 2012 г. Datapark е част от семейството на FAAC – световен лидер на пазара за автоматизирани системи, а българската компания е важно негово звено."

Цялото интервю можете да прочетете ТУК.

News
True Leaders

2020 Декември 21

"ФААК България" ЕАД е на 87-мо място в класацията по EBITDA и на 77-мо място в класацията по изменение на EBITDA в %.

ICAP Bulgaria, част от ICAP, group of companies - най-голямата Група за бизнес информационни услуги в Югоизточна Европа, за осма поредна година отличава водещите компании в България, с наградите "TRUE LEADERS".

Инициативата TRUE LEADERS отличава всички компании, лидери в сектора, в който оперират, отговарящи едновременно на няколко измерими и обективни критерии (според официално публикувани данни), без намесата на субективното мнение на жури или на резултати от публично проучване. Наградените компании отговарят на следните критерии:

 • са сред 300-те най–печеливши компании по EBITDA за 2019
 • са увеличили броя на своя персонал (2019 спрямо 2018)
 • имат висока кредитна оценка (ICAP Credit Score B2 - A1)
 • са лидер в своя сектор
News
Бизнес Парк Русе

2020 Август 13

Бизнес Парк Русе

"ФААК България ЕАД" произведе и инсталира поредната си паркинг система от ново поколение, базирана на разпознаване на регистрационните номера на автомобилите (LPR).

Системата работи с баркод билети, на които при вход се отпечатва регистрационния номер на автомобила. Заплащането на предстоя става на рецепция преди напускане на паркинга . Валидиране на билети е възможно и на три пункта в паркинга. Това става на онлайн баркод валидатори, където клиентите могат да получат различни видове отстъпки.

На изход автоматично се проверява за съвпадение на регистрационния номер от входа и дали билетът е валидиран/платен, след което бариерата се отваря.

Абонатите на паркинга освен традиционния достъп с безконтактна карта имат и възможност за бърз вход и изход базиран на регистрационния номер на превозното средство.

News
Капачки за бъдеще

2020 Юни 26

Капачки за бъдеще

Служителите на "ФААК България ЕАД" се включиха в кампанията "Капачки за Бъдеще" като събраха и предадоха пластмасови капачки.

Кампанията "Капачки за бъдеще" отново обедини хиляди хора - тонове пластмасови капачки са събрани за последните два дни в 15 града в страната. Те ще бъдат рециклирани, а с парите ще се купи медицинска апаратура, която помага на недоносени бебенца в детски и родилни отделения. До момента, благодарение на хората предимно от големите градове, са рециклирани над 260 000 кг. пластмаса и са дарени кувьози в 22 града.

News
LPR

2020 Януари 14

Паркинг система с разпознаване на регистрационни номера на автомобили (LPR).

"ФААК България ЕАД" инсталира паркинг система от ново поколение, базирана на разпознаване на регистрационните номера на автомобилите (LPR).

При вход се издава баркод билет с напечатан регистрационния номер на автомобила. Заплащането на предстоя става на автомат на самообслужване - в брой или с банкова карта. При напускане на паркинга системата автоматично проверява за съвпадение на регистрационния номер от входа и дали билетът е валидиран, след което отваря бариерата за изход. При нередност, например неплатен билет, системата издава гласово съобщение.

Абонатите на паркинга в допълнение на традиционния достъп с безконтактна карта получават възможност бърз вход и изход благодарение на автоматично разпознаване на регистрационния номер на превозното средство.

Клиентите с увреждания (инвалиди) след еднократна регистрация в системата получават автоматично отстъпка при всяко посещение, заплащайки престоя по по-ниска тарифа.

News
Legion Run

2019 Юли 6

Legion Run

След участието на служителите на "ФААК България" ЕАД в щафетата по бягане Postbank Business Run през 2018 година, тази година почитателите на приключения участваха и в невероятното бягане с препятствия Legion Run.

Десет служители от различни отдели на фирмата сформираха отбор и се подложиха на различни по вид изпитания. А за да ги преодолеят, те разчитаха само един на друг. Вълнуващо преживяване, което сплоти екипа и за което нашите колеги все още говорят.

News
True Leaders

2018 Декември 18

"ФААК България" ЕАД е на 109 място в класацията TRUE LEADERS.

За шеста поредна година инициативата TRUE LEADERS на ICAP България награждава всички български компании, лидери в своя сектор от икономиката. Събитието се състоя на 04 декември 2018 г., в зала Rainbow Plaza София. TRUE LEADERS компаниите бяха наградени по време на официална церемония, в присъствието на повече от 250 представители на висшия мениджмънт на водещи български и международни компании, както и представители на търговски камари и браншови организации.

Инициативата TRUE LEADERS отличава компаниите, отговарящи едновременно на няколко измерими и обективни критерии (според официално публикувани данни), без намесата на субективното мнение на жури или на резултати от публично проучване. Наградените компании отговарят на следните критерии:

 • Те са сред 300-те най-печеливши компании по EBITDA за 2017
 • Увеличили са броя на своя персонал (2017 спрямо 2016)
 • Имат висока кредитна оценка (ICAP Credit Score B2-A1)
 • Лидери са в своя сектор
News
Скопие

2018 Ноември 16

HUB Parking Technology вече и в Скопие

"ФААК България" ЕАД с първа паркинг система в Скопие, Македония. Съвместно със Сектрон ООД беше инсталирана и пусната в действие паркинг система Datapark в търговски център в Македонската столица Скопие. Базирана на последната баркод технология, системата контролира достъпа до паркинга на комплекса през един вход и един изход. Заплащането е според предстоя и е на гише "Информация" в търговския център за удобство на пазаруващите. За постоянните посетители и живущите в комплекса са предвидени абонаментни безконтактни карти за многократно използване.

В последните години в Македония има повишено търсене на паркинг системи, което предполага успешното сътрудничество между ФААК България ЕАД и Сектрон ООД да продължи.

News
Боларди

2018 Октомври 25

Хидравлични боларди пазят пешеходната зона в центъра на Русе

"ФААК България" ЕАД достави и монтира два хидравлични цилиндрични потъващи стопера (боларда), разположени на подхода към площад "Свобода" откъм ул. "Константин Иречек". Целта е да се контролира трафика в района на пешеходната зона.

Болардите са модел FAAC J 200HA и са произведени от FAAC S.p.A. в Болоня, Италия. Електрохидравличните боларди FAAC J 200HA с височина на колоната 600 мм са предвидени за употреба около затворени архитектурни и/или пешеходни зони като преграда срещу неоторизиран автомобилен трафик. Благодарениe на хидравличната технология и използваните висококачествени материали те притежават изключително висока надеждност при употреба в неблагоприятна среда и интензивност. J 200 HA 600 се вдига за до 5 сек и спуска за до 7 сек, а колоната е с диаметър 200 мм и дебелина на стената 6 мм. Болардите са оборудвани с LED светлини в короната, светоотразителните стикери, звуков сигнал, отоплител за работа при ниска тмпература и система за автоматично спускане при отпадане на електрозахранването.

News
Teambuilding

2018 Септември 29

Нали не мислите, че само работим? Понякога и разпускаме заедно, всеки според интересите: разходки, спорт, игри и обща маса, разбира се!

News
Бариери

2017 Октомври 15

ФААК опаса страната с бариери.

"ФААК България" ЕАД инсталира и въведе в експлоатация 60 бариери на ГКПП "Капитан Андреево", ГКПП "Дунав мост" и ГКПП "Силистра-шосе". За по-малко от три месеца на въпросните гранични пунктове заработиха съответно 44, 14 и 2 броя бариери. Те бяха доставени и монтирани на входно-изходните трасета за леки, товарни автомобили и автобуси, на определените за целта места.

Бариерите са модел Magnetic Parking Pro и са изцяло произведени от "ФААК България" ЕАД в производствената база на дружеството в гр. Тутракан.

Новото при инсталирания модел е, че при удар на рамото от автомобил, то лесно може да бъде възстановено на старото си място и така бариерата да бъде върната в първоначалния си вид.

News
Паркинг

2017 Март 30

Нов паркинг в центъра на Русе.

Нов общински паркинг до "Булстрад Арена" ще е на разположение на русенци и гостите на града от 27 март, понеделник. Той е с капацитет 150 места, осем от които са предвидени за хора с увреждания. Паркингът ще работи денонощно, а през първия месец ще се ползва безплатно от русенци. Таксуването предстои да се регламентира на сесията през април, като цените ще бъдат идентични с тези на паркинга под Доходно Здание.

Подземният паркинг ще продължи да се доизгражда на етапи от Община Русе. В крайния си вариант той ще побира близо 1000 автомобила на три подземни нива с приблизителна обща площ 31 093 кв.м. Достъп до него ще е осигурен от два вход – изхода. Единият осигурява пътна връзка с бул. "Цар Освободител", а другият с бул. "Липник". До завършването на реконструкцията на Градския стадион ще се ползва само вход-изход от страната на бул. "Цар Освободител". Към настоящия момент е завършено ниво -1, както и сервизните помещения и инсталации, разположени на останалите подземни нива, които са необходими за функционирането му. Влизането и излизането на моторни превозни средства до паркинга ще се управлява от паркинг система, която работи с баркод билети за еднократно паркиране.